8 sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand

Cumpărarea unei mașini uzate poate fi o adevărată bucurie, dar asta urmează de obicei după o adevărată provocare.

Aproape 40 de milioane de mașini folosite sunt vândute în fiecare an numai în SUA, așa că puteți spune că piața este enormă. A avea atât de mult de ales, poate deveni copleșitor, deoarece nimeni nu va sublinia care mașină este cea mai potrivită pentru tine. Cu toate acestea, am făcut o listă de sfaturi utile care s-ar putea să nu vă asigure că alegeți cea mai bună opțiune, dar cu siguranță vă va face totul mai ușor.

Determinați suma pe care vă puteți permite efectiv

Îți iei un împrumut pentru a cumpăra o mașină? În cazul în care este cazul, plata dvs. nu trebuie să depășească niciodată mai mult de 20 la sută din plata pentru acasă și asta dacă nu sunteți într-un buget restrâns. Dacă este așa, plata dvs. ar trebui să fie și mai mică.

Amintiți-vă că nu este o mașină nouă pe care o cumpărați, așa că fiți pregătiți să îi acordați o atenție suplimentară și să economisiți bani. Cel mai probabil vor fi unele reparații neașteptate, iar cel mai rău este că nu le poți prezice în prealabil cu exactitate, așa că ia în considerare acest lucru mai întâi.

Faceți o listă cu opțiunile posibile
Deși, de obicei, mulți preferă să se lipească de marca pe care o cunosc și de încredere, vă recomandăm să luați în considerare mai multe. De exemplu, Honda Accord a fost cunoscută a face o mașină bună. Dar costă câteva mii decât, să zicem, Ford Fusion, care este și o mașină excelentă. Dacă doriți cu adevărat să economisiți bani, faceți o listă cu cel puțin trei vehicule care ar răspunde cerințelor dvs. fără să depășiți limita de preț.

Comparați prețurile

Acordați atenție locului în care alegeți să vă cumpărați mașina. Mașinile de ocazie pot fi vândute în multe locuri, inclusiv secțiuni de mașini uzate ale dealerilor de mașini noi, site-urile web ale vânzătorilor privați sau comercianții cu amănuntul specializați în mașinile de ocazie. Toți vor avea puncte de preț diferite, iar cel mai mic este cel mai probabil să fie pe site-urile unde vânzătorii privați își enumerează vehiculele. Asigurați-vă că verificați site-urile care vă oferă posibilitatea de a compara prețurile pentru modelele pe care le-ați ales în zonă.

Obține raportul istoric auto
Obținerea unui raport despre istoricul auto este probabil unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru voi. Site-uri precum Carfax sau carVertical, de exemplu, în cele mai multe cazuri, vă pot oferi informații complete despre mașină, inclusiv kilometrajul său autentic, locurile de înmatriculare, accidentele pe care le-ar fi putut avea și multe altele. Ultimul lucru pe care îl doriți este să aflați mașina pe care tocmai ați cumpărat-o are un istoric discutabil și vă va cauza o mulțime de probleme.

Contacteaza vanzatorul

Când ați găsit o mașină care vi se pare potrivită, luați în considerare să sunați mai întâi vânzătorul pentru o conversație care vă poate schimba decizia. Puneți cât mai multe întrebări despre vehicul, cum ar fi motivele pentru care proprietarul este dornic să îl vândă. Puteți afla lucruri care nu au fost enumerate online. La urma urmei, dacă sunteți mulțumit de răspunsurile pe care le-ați obținut, faceți o programare în timpul zilei pentru a o vedea și a le testa.

Inspectați mașina

Primul lucru de făcut este să testați mașina, deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a afla dacă vehiculul răspunde cu adevărat nevoilor dvs. Verificați dacă există suficient spațiu pentru picioare, încăperi de cap în față, precum și scaunul din spate, dacă vizibilitatea este suficient de bună, precum și frânele și volanul funcționează bine. Vedeți dacă mirosi ceva neobișnuit în mașină, cum ar fi gaz sau combustibil. Mergeți în jurul vehiculului și fiți curioși cu privire la tot ceea ce nu pare corect. Verificați anvelopele, geamurile, dacă este vizibilă rugină etc.

Dacă încă nu vă simțiți convins, solicitați un mecanic profesionist să inspecteze amănunțitul mașinii înainte de a lua o decizie de cumpărare a acesteia.

Negociaza

A vorbi despre bani nu trebuie să fie o experiență atât de îngrozitoare dacă ai un plan de negociere și ești dedicat să faci o afacere foarte bună. Decideți un preț maxim pe care îl puteți plăti, dar începeți cu cel mai mic posibil. Aici va fi utilă cercetarea pieței pentru astfel de modele. Explicați vânzătorul despre cercetarea dvs. și, bineînțeles, menționați defecțiunile mașinii, dacă există. Nu uitați că nu aveți nimic de pierdut prin negociere, dar dacă funcționează, vă poate ajuta să economisiți o sumă corectă de bani.

Deși trebuie depus multă muncă și mult efort pentru a depune în prealabil, găsirea unei mașini decente și a cădea de acord cu un preț rezonabil pentru că este o experiență plină de satisfacții, așa că nu renunțați dacă vă simțiți așa ceva și păstrați întotdeauna rezultat în minte.

Verificare VIN cel mai mic pret

8 sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand 20

54.99 lei​

verificare vin, carvertical

74.99 lei

59.99 lei

8 sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand 21

99.99 lei

Ultimele articole