Rezumat Articol

8 sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand

8 sfaturi pentru cump─ârarea unei ma╚Öini second handÔÇő

Cumpărarea unei mașini uzate poate fi o adevărată bucurie, dar asta urmează de obicei după o adevărată provocare.

Aproape 40 de milioane de ma╚Öini folosite sunt v├óndute ├«n fiecare an numai ├«n SUA, a╚Öa c─â pute╚Ťi spune c─â pia╚Ťa este enorm─â. A avea at├ót de mult de ales, poate deveni cople╚Öitor, deoarece nimeni nu va sublinia care ma╚Öin─â este cea mai potrivit─â pentru tine. Cu toate acestea, am f─âcut o list─â de sfaturi utile care s-ar putea s─â nu v─â asigure c─â alege╚Ťi cea mai bun─â op╚Ťiune, dar cu siguran╚Ť─â v─â va face totul mai u╚Öor.

Determina╚Ťi suma pe care v-o pute╚Ťi permite efectiv

├Ä╚Ťi iei un ├«mprumut pentru a cump─âra o ma╚Öin─â? ├Än cazul ├«n care este cazul, plata dvs. nu trebuie s─â dep─â╚Öeasc─â niciodat─â mai mult de 20 la sut─â din plata pentru acas─â ╚Öi asta dac─â nu sunte╚Ťi ├«ntr-un buget restr├óns. Dac─â este a╚Öa, plata dvs. ar trebui s─â fie ╚Öi mai mic─â.

Aminti╚Ťi-v─â c─â nu este o ma╚Öin─â nou─â pe care o cump─âra╚Ťi, a╚Öa c─â fi╚Ťi preg─âti╚Ťi s─â ├«i acorda╚Ťi o aten╚Ťie suplimentar─â ╚Öi s─â economisi╚Ťi bani. Cel mai probabil vor fi unele repara╚Ťii nea╚Öteptate, iar cel mai r─âu este c─â nu le po╚Ťi prezice ├«n prealabil cu exactitate, a╚Öa c─â ia ├«n considerare acest lucru mai ├«nt├ói.

Face╚Ťi o list─â cu op╚Ťiunile posibile

De╚Öi, de obicei, mul╚Ťi prefer─â s─â se lipeasc─â de marca pe care o cunosc ╚Öi de ├«ncredere, v─â recomand─âm s─â lua╚Ťi ├«n considerare mai multe. De exemplu, Honda Accord a fost cunoscut─â a face o ma╚Öin─â bun─â. Dar cost─â c├óteva mii dec├ót, s─â zicem, Ford Fusion, care este ╚Öi o ma╚Öin─â excelent─â. Dac─â dori╚Ťi cu adev─ârat s─â economisi╚Ťi bani, face╚Ťi o list─â cu cel pu╚Ťin trei vehicule care ar r─âspunde cerin╚Ťelor dvs. f─âr─â s─â dep─â╚Öi╚Ťi limita de pre╚Ť.

Compara╚Ťi pre╚Ťurile

Acorda╚Ťi aten╚Ťie locului ├«n care alege╚Ťi s─â v─â cump─âra╚Ťi ma╚Öina. Ma╚Öinile de ocazie pot fi v├óndute ├«n multe locuri, inclusiv sec╚Ťiuni de ma╚Öini uzate ale dealerilor de ma╚Öini noi, site-urile web ale v├ónz─âtorilor priva╚Ťi sau comercian╚Ťii cu am─ânuntul specializa╚Ťi ├«n ma╚Öinile de ocazie. To╚Ťi vor avea puncte de pre╚Ť diferite, iar cel mai mic este cel mai probabil s─â fie pe site-urile unde v├ónz─âtorii priva╚Ťi ├«╚Öi enumereaz─â vehiculele. Asigura╚Ťi-v─â c─â verifica╚Ťi site-urile care v─â ofer─â posibilitatea de a compara pre╚Ťurile pentru modelele pe care le-a╚Ťi ales ├«n zon─â.

Ob╚Ťine raportul istoric auto

Ob╚Ťinerea unui raport despre istoricul auto este probabil unul dintre cele mai bune lucruri pe care le pute╚Ťi face pentru voi. Site-uri precum autoDNA sau carVertical, de exemplu, ├«n cele mai multe cazuri, v─â pot oferi informa╚Ťii complete despre ma╚Öin─â, inclusiv kilometrajul s─âu autentic, locurile de ├«nmatriculare, accidentele pe care le-ar fi putut avea ╚Öi multe altele. Ultimul lucru pe care ├«l dori╚Ťi este s─â afla╚Ťi ma╚Öina pe care tocmai a╚Ťi cump─ârat-o are un istoric discutabil ╚Öi v─â va cauza o mul╚Ťime de probleme.

Contacteaza vanzatorul

C├ónd a╚Ťi g─âsit ma╚Öina potrivit─â, lua╚Ťi ├«n considerare s─â suna╚Ťi mai ├«nt├ói v├ónz─âtorul pentru o conversa╚Ťie care v─â poate schimba decizia. Pune╚Ťi c├ót mai multe ├«ntreb─âri despre vehicul, cum ar fi motivele pentru care proprietarul este dornic s─â ├«l v├ónd─â. Pute╚Ťi afla lucruri care nu au fost enumerate online. La urma urmei, dac─â sunte╚Ťi mul╚Ťumit de r─âspunsurile pe care le-a╚Ťi ob╚Ťinut, face╚Ťi o programare ├«n timpul zilei pentru a o vedea ╚Öi a le testa.

Inspecta╚Ťi ma╚Öina

Primul lucru de f─âcut este s─â testa╚Ťi ma╚Öina, deoarece aceasta este cea mai bun─â modalitate de a afla dac─â vehiculul r─âspunde cu adev─ârat nevoilor dvs. Verifica╚Ťi dac─â exist─â suficient spa╚Ťiu pentru picioare, ├«nc─âperi de cap ├«n fa╚Ť─â, precum ╚Öi scaunul din spate, dac─â vizibilitatea este suficient de bun─â, precum ╚Öi fr├ónele ╚Öi volanul func╚Ťioneaz─â bine. Vede╚Ťi dac─â mirosi ceva neobi╚Önuit ├«n ma╚Öin─â, cum ar fi gaz sau combustibil. Merge╚Ťi ├«n jurul vehiculului ╚Öi fi╚Ťi curio╚Öi cu privire la tot ceea ce nu pare corect. Verifica╚Ťi anvelopele, geamurile, dac─â este vizibil─â rugin─â etc.

Dac─â ├«nc─â nu v─â sim╚Ťi╚Ťi convins, solicita╚Ťi un mecanic profesionist s─â inspecteze am─ânun╚Ťitul ma╚Öinii ├«nainte de a lua o decizie de cump─ârare a acesteia.

Negociaza

A vorbi despre bani nu trebuie s─â fie o experien╚Ť─â at├ót de ├«ngrozitoare dac─â ai un plan de negociere ╚Öi e╚Öti dedicat s─â faci o afacere foarte bun─â. Decide╚Ťi un pre╚Ť maxim pe care ├«l pute╚Ťi pl─âti, dar ├«ncepe╚Ťi cu cel mai mic posibil. Aici va fi util─â cercetarea pie╚Ťei pentru astfel de modele. Explica╚Ťi v├ónz─âtorul despre cercetarea dvs. ╚Öi, bine├«n╚Ťeles, men╚Ťiona╚Ťi defec╚Ťiunile ma╚Öinii, dac─â exist─â. Nu uita╚Ťi c─â nu ave╚Ťi nimic de pierdut prin negociere, dar dac─â func╚Ťioneaz─â, v─â poate ajuta s─â economisi╚Ťi o sum─â corect─â de bani.

De╚Öi trebuie depus mult─â munc─â ╚Öi mult efort pentru a depune ├«n prealabil, g─âsirea unei ma╚Öini decente ╚Öi a c─âdea de acord cu un pre╚Ť rezonabil pentru c─â este o experien╚Ť─â plin─â de satisfac╚Ťii, a╚Öa c─â nu renun╚Ťa╚Ťi dac─â v─â sim╚Ťi╚Ťi a╚Öa ceva ╚Öi p─âstra╚Ťi ├«ntotdeauna rezultat ├«n minte.

Lasa un comentariu

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 3 Rapoarte Verificare VIN ┬áVerificare KM Reali,┬áVerificare Istoric Auto, ┬áVerificare Serie Sasiu. Afl─â ce ma╚Öin─â cumperi. Afl─â ce ascunde v├ónz─âtorul. Prime╚Öti raportul instant. Verificare VIN┬ála cel mai bun pre╚Ť prin┬ácarVertical┬á

Divulgare Publicitar─â

Acest website este o resurs─â online gratuit─â care ├«╚Öi propune s─â ofere con╚Ťinut util ╚Öi func╚Ťionalit─â╚Ťi de comparare vizitatorilor no╚Ötri. Noi accept─âm venituri din publicitate de la companiile care apar pe website, iar acestea influen╚Ťeaz─â loca╚Ťia ╚Öi ordinea ├«n care sunt prezentate brandurile (╚Öi/sau produsele acestora) ╚Öi, de asemenea, afecteaz─â scorul care este atribuit. Prezentarea companiilor pe aceast─â pagin─â NU implic─â aprobarea/su╚Ötinerea acestora. Nu prezent─âm to╚Ťi furnizorii de pe pia╚Ť─â. Cu excep╚Ťia cazurilor specificate ├«n mod expres ├«n┬áTermenii ╚Öi Condi╚Ťiile de Utilizare, toate declara╚Ťiile ╚Öi garan╚Ťiile cu privire la informa╚Ťiile prezentate pe aceast─â pagin─â sunt ├«nl─âturate. Informa╚Ťiile, inclusiv pre╚Ťurile, care apar pe acest website pot fi modificate ├«n orice moment.

Ofert─â special─â carVertical

Profit─â acum de REDUCERE

119 Lei

49.6 Lei

Ore
Minute
Secunde
5/5

Rating