Ce este Seria VIN?

Ce este Seria VIN?

Atunci când cineva întreabă cum să identifice o mașină, poate cel mai popular răspuns ar fi numărul auto. Cu toate acestea, nu este un instrument la fel de precis ca verificarea VIN

Nu am fi capabili să identificăm o mașină specifică fără seria VIN. Nu exista doua autovehicule cu aceasi serie VIN, așa că este ca o amprentă. De obicei are 17 caractere, inclusiv cifre și litere majuscule. Verificarea VIN arata toate caracteristicile și specificațiile unice ale mașinii, anul de fabricație sau producătorul. Verificarea VIN are o putere foarte mare, deoarece puteți urmări înregistrările, furturile, rechemările, etc.

Din 1981, seria VIN este un cod unic de identificare de 17 caractere pentru orice mașină, autobuz, camion, motocicletă sau alte vehicule. În acel an, Administrația Națională a Siguranței Rutiere din SUA a emis formatul standard VIN.

Deci, fiecare vehicul, fabricat în 1981 sau ulterior, are o serie VIN unica. Prin urmare, este posibil să se urmărească fiecare eveniment care se întâmplă în anii de utilizare.

Vehiculele produse înainte de 1981 pot avea, de asemenea, serie VIN, dar au între 11 și 17 caractere și nu sunt standardizate în alte moduri.

Care este sensul numerelor și literelor VIN?

Există de fapt o defalcare a ceea ce înseamnă fiecare număr și literă dintr-o serie VIN, mergând astfel în ordine după caractere:

 • 1 spune unde a fost construită mașina
 • 2 și 3 identifică producătorul
 • De la 4 la 8 spune marca, mărimea și tipul motorului
 • 9 este un cod de securitate. Acesta arată dacă VIN a fost autorizat de producător
 • A 10-a dezvăluie un an și un model de mașină
 • A 11-a povestește cum a fost montată mașina
 • Ultimele 6 caractere formează un număr de serie al mașinii.

Unde se poate găsi seria VIN?

Producătorii de automobile pun de obicei seria VIN în câteva locații pe caroseria vehiculului. Să trecem prin cele mai populare locuri.

Seria VIN ar fi, de obicei, pe partea șoferului de pe tabloul de bord. Dacă stai afară și te uiți la colț, unde tabloul de bord se întâlnește cu parbrizul, îl vei putea vizualiza bine. În cazul în care nu este acolo, deschideți ușa șoferului și uitați-vă la stâlpul ușii. Ar trebui să puteți găsi seria VIN în oricare dintre aceste locuri.

Pe lângă asta, polița de asigurare, un titlu de mașină și înregistrarea ar trebui să aibă seria VIN pe ele, deci verificați cu atenție.

Cum se foloseste verificarea VIN?

Seria VIN este un instrument crucial pentru platformele de decodificare VIN.

Iată o listă cu ce puteți afla dintr-un raport VIN:

 • Kilometrajul autentic
 • Istoric accidente și daune
 • Informații dacă vehiculul a fost înregistrat în bazele de date ale mașinilor furate
 • Arhiva fotografii
 • Defecte sau reamintiri ale producătorului
 • Lista opțiunilor de echipamente care au fost instalate în fabrică
 • Înregistrări făcute în diferite instituții oficiale ale statului
 • Calendarul de întreținere

Cunoașterea acestor informații permite întotdeauna cumpărătorilor de mașini să evalueze starea reală a mașinii de care sunt interesați.

Așadar, nu ar trebui să cumpărați niciodată un vehicul folosit fără să îl verificați prin decodorul VIN de încredere.

Top 3 Rapoarte Verificare VIN ✅ Verificare KM Reali ✅ Verificare Istoric Auto ✅ Verificare Serie Sasiu ✅ Află ce mașină cumperi  ✅ Află ce ascunde vânzătorul ✅ Primești raportul instant ✅ Verificare VIN la cel mai bun preț prin carVertical 

© COPYRIGHT 2023

Divulgare Publicitară

Acest website este o resursă online gratuită care își propune să ofere conținut util și funcționalități de comparare vizitatorilor noștri. Noi acceptăm venituri din publicitate de la companiile care apar pe website, iar acestea influențează locația și ordinea în care sunt prezentate brandurile (și/sau produsele acestora) și, de asemenea, afectează scorul care este atribuit. Prezentarea companiilor pe această pagină NU implică aprobarea/suștinerea acestora. Nu prezentăm toți furnizorii de pe piață. Cu excepția cazurilor specificate în mod expres în Termenii și Condițiile de Utilizare, toate declarațiile și garanțiile cu privire la informațiile prezentate pe această pagină sunt înlăturate. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest website pot fi modificate în orice moment.

Reducere Exclusivă carVertical

20% Reducere pentru toate rapoartele