Concluzii Verificare Vin prin carVertical: Kilometrajul dat înapoi în medie cu 59.000 de km

carvertical_verificare-vin_concluzii-romania

Pentru moment, pandemia a gripat comerțul cu mașini second-hand. Cu toate acestea, piața auto românească rămâne la fel de activă. Șoferii continuă să se asigure că știu totul despre mașinile lor, verificând istoricul acestora. Astfel, în ultimele luni, rata inspecțiilor la mașinile utilizate a crescut cu până la 34%.

Dacă încă vă surprind aceste statistici, este foarte probabil ca până la lecturarea ultimelor rânduri din articol să vă schimbați părerea. Istoricul auto al mașinilor second-hand comercializate în România, este adeseori foarte surprinzător, de cele mai multe ori într-un mod neplăcut. Într-un caz fericit, verificând istoricul mașinii, vei descoperi date utile precum: locul de fabricație, de verificare și altele. Dar astfel de cazuri sunt destul de rare.

carvertical_verificare-vin_concluzii-romania

În cazurile nefericite, o simplă verificare a seriei șasiului pe carVertical relevă informații deprimante: mașina ta a fost un taxi, are kilometrajul falsificat, a avut mai mulți proprietari, daune ascunse etc. Statisticile carVertical arată că 22,8% din autoturismele verificate în România au avut parte de reparații ale caroseriei. În ceea ce privește kilometrajul falsificat, în medie, 59.000 de kilometri sunt modificați.

Nu face mașina cât reparația

Kilometrajul fals este o problemă stringentă pe piața românească. Estimativ, o treime din mașinile vândute de samsari sunt vândute cu kilometrajul modificat. În urma cercetărilor, carVertical a ajuns la o medie de 59.129 km dați înapoi. De pildă, o mașină cu un kilometraj de 250.000 km conduși, este vândută fraudulos cu 190.000 km.

„Apoi pare mult mai puțin utilizată și nu atinge limita semnificativă de 200.000 km din punct de vedere psihologic. În plus, din cauza kilometrajului falsificat, devine imposibil de urmărit dacă unele lucrări de întreținere deosebit de importante, cum ar fi înlocuirea centurii motorului principal, ar trebui să fie efectuate sau nu este încă necesar”, explică Arnas Vasiliauskas, șeful Departamentului de Inovare și Produse la carVertical.

carvertical_verificare-vin_concluzii-romania

Pe lângă problemele de siguranță iscate de frauda privind kilometrajul, acesta ridică și probleme financiare. Conform lui Arnas Vasiliauskas, prețurile mașinilor cu un kilometraj falsificat crește ilegal cu 15-20% pe piața românească. Cu alte cuvinte, o persoană plătește cel puțin 2.000 de euro în plus din pricina unei escrocherii.

carvertical_verificare-vin_concluzii-romania

Statisticile arată că, pentru cei mai mari producători, costul mediu al unei mașini second-hand este de 12.196 euro. Media este făcută comparând prețurile a 9 mașini. Prețul cel mai mare este al mărcii Mercedes-Benz, iar cel mai mic este al Renaultului, urmat imediat de Dacia.

MAȘINILE GERMANE: cele mai comercializate și cele mai păgubitoare

Știți cum se zice? „La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”. Cam asta se întâmplă și cu mașinile germane. BMW, Volkswagen, Audi, Ford, Mercedes-Benz. Deși sunt un trend pe piața românească, acestea se pot dovedi mari generatoare de pierderi dacă nu ai prudența de a le verifica VIN-ul înainte de achiziție.

Potrivit statisticilor site-ului, mașinile BMW sunt pe locul I în topul falsificării kilometrajului. Istoricul lor auto indică cele mai multe vizite în atelierele de reparații  pentru caroserie. Imediat le urmează mașinile Volkswagen. Posesorii de Mercedes-Benz sunt și mai dezavantajați în ceea ce privește reparațiile mașinilor a căror valoare se poate ridica la 5.000 de euro. Așa că trebuie să fie destul de prodenți când conduc.

Audi A4 și Volkswagen PASSAT sunt cel mai des căutate pe carVertical, iar BMW 3 second-hand este cel mai vândut model de BMW pe piața românească.

carvertical_verificare-vin_concluzii-romania

Analiză de piață

Majoritatea mașinilor la mâna a doua de pe piața românească provin din Europa de Vest și au vechime medie de 4-6 ani. Peste jumătate dintre acestea folosesc drept combustibil motorina, 20% benzina și 0,5% alți combustibili. Comparativ cu piața Europeană, cu o cotă de 9,3%, în România procentajul mașinilor verificate de către carVertical care au caroseria reparată este de 22,8%.      

CarVertical analizează constant piața românească. Toate datele despre care am vorbit mai sus apar, bine-documentat, în următoarele grafice. Studiul este  realizat de-a lungul anului 2019, în România, pe un eșantion de peste 200 de mii de anunțuri auto publicate și ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Suntem în secolul XXI, iar siguranța că bunul achiziționat este în regulă stă la un click distanță și un număr de șasiu introdus. La samsari nu ar trebui să avem pretenții, mereu au existat și vor exista păgubitori și păgubași.

Contează ca noi să devenim niște clienți informați și educați, astfel încât să nu ne mai lăsăm păcăliți. Este foarte ușor să facem asta cu ajutorul carVertical- un fel de oracol al lumii auto.

carvertical_verificare-vin_concluzii-romania

PRETURI RAPORT VERIFICARE VIN

54.99 Lei​

74.99 Lei

59.99 Lei

Concluzii Verificare Vin prin carVertical: Kilometrajul dat înapoi în medie cu 59.000 de km 21

99.99 Lei

Află istoricul mașinii prin carVertical

Beneficiază de 20% Discount

verificare serie sasiu istoric auto carvertical

Ultimele articole